Friske dadler

Meget lækre at spise naturel

- smager også godt i forskellige

   salater, kager m.m.

Boller med dadler

25 g gær

1 dl vand

60 g smeltet smør

50 g sukker

1,5 dl youhurt naturel

100 g dadler uden sten

1 tsk salt

400 g hvedemel

1 stk æg til pensling

1 spsk sukker til drys

 

 

Udblød gæren i 1 spsk. Koldt vand.

Varm resten af vandet op med smøret til det smelter.

Hæld det i en skål med sukker og youhurt, og afkøl blandingen til lunkent.

Bland herefter med gærblandingen.

Hak dadlerne helt fint og rør dem i med salt og æg.

Rør og ælt melet i til en blank dej, der kun lige slipper fingrene.

Form dejen til en kugle, der hæver tildækket i 40 min.

Slå dejen ned på et meldrysset bord og form til ca. 12 boller.

Disse efterhæver i ca 20 min., hvorefter de pensles med æg og drysses med sukker.

Bages ved 200-210 grader i ca. 15 min.